CAT   |   ESP   |   ENG  
divendres, 25 de maig de 2018  
Contacte  
 
Escola Univeer

Actualitat

Diàlegs en Teràpia Ocupacional

La nostra professora del Grau en Teràpia Ocupacional, Carmen Moratinos, ens fa una valoració de la sessió.


Ahir 1 de març es va celebrar a l’escola la conferència-debat “De l’hospital al domicili. I ara què?”, englobat dins el cicle de Diàlegs en Teràpia Ocupacional organitzats per l’EUIT.  En aquesta sessió es va a abordar la preparació a l’alta quan una persona surt de l’hospital,  i que succeeix en la seva vida quotidiana a l’arribar al domicili.

 

La sessió va comptar amb la presència d’Anna Monsó, terapeuta ocupacional del Parc Sanitari Pere Virgili; Juan Antonio López, terapeuta ocupacional i fisioterapeuta de “Rehabilitació a domicili”, i  Roberto Salvador , terapeuta ocupacional del Servei “Queda’t a casa”.

 

Després de la presentació dels tres ponents es va obrir un debat amb el públic assistent, compartint, des d’una perspectiva crítica, idees i propostes sobre un nou model integrador entre els diversos serveis, on les necessitats de la  persona i de la família han de ser el centre de l’atenció.


Entre d'altres van sorgir temes com:

 

  • Integració dels serveis. Els professionals han de reunir-se, compartir i acordar les intervencions abans que la persona se’n vagi al seu domicili i també en el mateix domicili. No és suficient que és transmetí aquesta informació en els “informes” dels diversos professionals.
  • És necessari un gestor de casos que serveixi d’enllaç entre l’hospital/soci-sanitari i atenció primària/serveis socials, i els diversos professionals ens hem de basar en les necessitats de les persones, no en els protocols del sistema, mirant d’evitar que les persones ateses i les famílies se sentin abandonades.
  • La importància de la comunicació i el diàleg constant entre terapeuta ocupacional, equip i usuari.
  • Reflexió sobre el futur de l’hospitalització i rehabilitació al domicili, és més barat pel sistema i la persona arriba abans i millor a l’autonomia i independència en el seu entorn.
  • Importància de la valoració de l’entorn, tant al domicili com a la comunitat pel terapeuta ocupacional.


Va ser un veritable plaer compartir aquestes més de dues hores amb totes les persones que hi van participar. 

Moltes gràcies i fins al 17 de maig  amb més "Diàlegs en Teràpia Ocupacional".


Tornar >
Diàlegs en Teràpia Ocupacional
 
C. DE LA RIBA, 90
08221 Terrassa • Telèfon 93 783 77 77