Estudis

Formació per a professionals 

Cursos 2021

Cada any es programen nous cursos per professionals de l’àmbit sociosanitari, que faciliten l’aprenentatge d’habilitats claus, que permeten l’apoderament del/de la professional i que ensenyen eines per promoure l’atenció centrada en la persona. 

Consulta la nostra oferta de cursos per a professionals.

* Un cop matriculat/da trobaràs tota la informació del teu programa al moodle

NOVETAT Funció de l'extremitat superior en persones amb patologia neurològica on-line (en castellà)

Descripció: El curs pretén aportar eines als terapeutes ocupacionals per a abordar el grau de capacitat o limitació de l’extremitat superior basant el pla de tractament en un adequat raonament clínic des de la neurociència, l’observació i l’escolta de les necessitats i limitacions que presenta cada persona.

Professorat: Cristina de Diego Alonso

Dirigit a: Diplomats i graduats en teràpia ocupacional i estudiants de 4t curs de teràpia ocupacional.

Metodologia: El curs serà 100% on-line amb sessions programades de caràcter telepresencial. El curs tindrà una part online que consistirà en la lectura de documentació de manera autònoma rellevant per la part telepresencial. La part teòrica consistirà en una explicació teòrica dels principals aspectes a tenir en compte en la rehabilitació de pacients neurològics adults; es mostraran casos clínics reals i altres documents que complementin el contingut del programa i en facilitin la integració. Es fomentarà el raonament clínic aplicat als casos clínics

Data: 6, 13 i 15 de desembre 2021

Preu: 150€

Ex-estudiants de l’EUIT i estudiants de 4t curs de teràpia ocupacional del curs acadèmic 20/21: 135€

Inscripció 

Programa

*L’EUIT es reserva el dret de canviar de dates, posposar el curs o cancel·lar-ho degut a situacions alienes a l’empresa.

Informació i comunicació amb perspectiva de gènere on-line (en castellà)

Descripció: El curs pretén donar coneixement i saber aplicar les eines per a un llenguatge inclusiu i no sexista. Ensenyar a aplicar la perspectiva de gènere per aportar coneixements i eines per aplicar un llenguatge inclusiu.

Professorat: Esther Albert Riera

Dirigit a: Professionals de l’àmbit social i sanitari

Metodologia: Curs 100% virtual. L’exposició teòrica dels diferents continguts es combinarà amb exemples, casos pràctics i vídeos de sensibilització, juntament amb la participació de la classe grup en exercicis i dinàmiques. Es consultaran guies i manuals de llenguatge no sexista.

Preu: 180€

Estudiants de l’EUIT i de CFPSLL del curs acadèmic 20/21 i ex-estudiants de l’EUIT i CFPSLL: 160€

Inscripció 

Programa

*L’EUIT es reserva el dret de canviar de dates, posposar el curs o cancel·lar-ho degut a situacions alienes a l’empresa.

Formació Bàsica per a la qualificació dels professionals avaluadors de la situació de dependència - VII Edició -

Descripció: Aquest curs pretén formar els professionals amb els coneixements i procediments bàsics per a l’aplicació dels barems de la Llei de l’Autonomia i Atenció a la Dependència per l’avaluació de les persones en situació de dependència.

Dirigit a: Professionals de l’àrea de la salut i serveis socials titulats en medicina, psicologia, treball social, infermeria, teràpia ocupacional o fisioteràpia.

Metodologia: És un curs que combinarà la formació on-line amb sessions presencials programades sempre i quan la situació sanitària i les mesures que estiguin vigents a l’hora de dur a terme el curs ho permetin. En cas de no poder dur a terme el curs de manera presencial es portaria a terme de manera telepresencial amb classes en directe on-line.

És un curs que combina sessions teòriques amb pràctiques externes en Serveis de Valoració a la Dependència (SEVAD). Consta de 66 hores repartides en 10 hores teòriques online de treball autònom i participació a fòrums a la plataforma virtual, 36 hores de classe obligatòria i un mínim de 20 hores de pràctiques.

Per obtenir aquesta acreditació com a avaluador/a de la dependència és obligatòria l’assistència a totes les classes, fer una prova escrita, la realització de les pràctiques i l’entrega d’una memòria d’aquestes pràctiques. Les pràctiques tenen una durada d’entre 2 i 3 dies, segons l’organització de cada SEVAD. En qualsevol cas, queden supeditades a realitzar 10 valoracions (9 BVD +1 EVE o 10 BVD més un EVE realitzat a classe)

El curs es realitza a l’EUIT i les pràctiques en diferents SEVAD repartits per Catalunya. L’adjudicació als SEVAD es farà per ordre d’inscripció al curs (no d’inscripció a la llista d’espera).

Depèn del SEVAD és necessari tenir vehicle propi per fer les pràctiques.

Data d’inici i finalització: 27 de setembre del 2021 fins al 3 de desembre del 2021.

27 de setembre al 13 d’octubre lectura de material i participació a fòrums on-line.

14, 15, 21 i 22 d’octubre de 9:00-14:00 i de 15:30 a 18:30.

Del 25 d’octubre al 26 de novembre període de pràctiques (2 o 3 dies en funció del centre)

3 de desembre de 9:00 a 14:30.

Preu: 595€

És un curs amb una alta demanda, és per això que tenim una llista d’espera per poder inscriure’s al curs en les properes edicions. El fet d’apuntar-te a la llista d’espera no implica que ja estiguis apuntat/da al curs i tampoc t’assegura que puguis fer el curs a la propera edició.

Si estàs interessat/da en fer el curs en properes edicions i que t’avisem quan tinguem enllestida la propera edició INSCRIU-TE A LA LLISTA D’ESPERA.

Si necessites més informació posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari de CONTACTE que trobaràs al web.

*L’EUIT es reserva el dret de canviar de dates, adaptar el format de les classes presencials a virtuals o posposar el curs degut a situacions alienes a l’empresa.

Webinar. La importància de la comunicació amb perspectiva de gènere

A càrrec d’Esther Albert Riera

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Girona. Té una amplia formació en igualtat de gènere, avaluació de plans d’igualtat i comunicació.

Aquest webinar et farà reflexionar sobre la comunicació amb perspectiva de gènere en l’àmbit sanitari, social i educatiu. Es portarà a terme una sessió amb exemples pràctics que ens serviran per despertar mirades i començar a incorporar la perspectiva de gènere en la forma en què ens comuniquem.

Entendrem perquè és important canviar aspectes com el llenguatge ja que “El que no s’anomena no existeix”.

Des de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT) dins del programa de Formació Continuada t’animem a participar en aquest webinar gratuït i dirigit a professionals de l’àmbit sanitari, social i educatiu, i també a estudiants.

Sessió moderada per la coordinadora de formació continuada, Manuela Yerbes.

Data: 29 d’octubre de 2021 a les 18h

Confirma inscripció per rebre l’enllaç a la connexió al webinar.

Introducció a la horticultura i la jardineria social i terapèutica on-line

Títol: INTRODUCCIÓ A LA HORTICULTURA I LA JARDINERIA SOCIAL I TERAPÈUTICA -ON-LINE- (ES FARÀ EN CASTELLÀ)

Descripció: En el present curs aprendràs a utilitzar l’hort i el jardí com a instrument educatiu, terapèutic i socialitzador per tal de millor la salut i el benestar integral de les persones.

Professorat: Leila Alcalde Banet, Andrea Costas Aranda y Eva Creus Gibert

Dirigit a:

– Professionals de l’àmbit sociosanitari dins de les àrees de teràpia ocupacional, fisioteràpia, educació social, treball social, psicologia, psiquiatria, infermeria. etc., i estudiants relacionats amb aquests àmbits.

– Professionals de l’àmbit mediambiental i agrari com a enginyers tècnics agrícoles, enginyers agrònoms, enginyers mediambientals, tècnics mediambientals, etc., i estudiants relacionats amb aquests àmbits.

– Professionals i estudiants de l’àmbit educatiu.

Metodologia: El curs serà 100% on-line amb sessions programades de caràcter telepresencial. Aspectes teòrics amb exemples pràctics relacionats amb l’ús de l’hort i el jardí com a instruments per millorar el benestar de les persones. Per això, es duran a terme sessions teòriques on-line i exercicis pràctics que ajudaran a comprendre l’ús i la metodologia d’aquest àmbit.

Data d’inici i finalització: El curs es composa de 12 hores 20, 21, 27 y 28 d’abril del 2021 de 16:00 a 19:00

Preu: 150€. Ex-estudiants de l’EUIT i estudiants de 4t curs de teràpia ocupacional del curs acadèmic 20/21: 135€

Inscripció Data límit d’inscripció 15 d’abril del 2021

*L’EUIT es reserva el dret de canviar de dates, posposar el curs o cancel·lar-ho degut a situacions alienes a l’empresa.

» Consulta el programa

Mindfulness l'àmbit sanitàri i social - Formació on-line -

Dirigit a: Professionals i estudiants de l’Àmbit Sanitari i social
Professorat: Inda Zango Martín
Dates: a determinar
Horari: a determinar
Lloc: On-line
Núm. Hores: 12 h
Núm. Places: 20

Descripció: Aquest curs tracta d’ANALITZAR la rellevància de l’mindfulness o atenció plena, en diversos Àmbits de la intervenció sociosanitària.

» Consulta el programa

MÉS INFORMACIÓ

Tel. 93 783 77 77 | CONTACTE