Comissió d’Igualtat de gènere

Concurs literari 8M

I Premi de microrelats de la FDSLL: Compartim les cures, fem-nos lliures

Malgrat les polítiques d’igualtat i de conciliació, les cures segueixen sent responsabilitat gairebé exclusiva de les dones. Això determina tant les possibilitats de desenvolupament professional i personal com una sobrecarrega física i emocional. Des de la FDSLL, a través de l’EUIT, formem professionals que tenen com a eix de la seva actuació l’àmbit de les cures a través dels Graus en Infermeria i en Teràpia Ocupacional, unes professions altament feminitzades i socialment poc valorades malgrat reconèixer-les com a essencials.

No obstant, les cures són imprescindibles per al manteniment de la vida. Es tracta d’una qüestió d’equitat però també de subsistència nostra i del planeta. Amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, hem volgut, a través d’aquest concurs de microrelats, promoure una reflexió social sobre la necessitat de posar la cura de la vida al centre i de la corresponsabilització de totes les persones per tal de fer-les sostenibles.

Bases del concurs

 1. El tema del concurs és la cura, la manca d’equitat que representa que sigui atribuïda fonamentalment a les dones i la necessitat de la corresponsabilitat de tothom.
 2. El premi és obert a tota la ciutadania: poden participar totes les persones majors de 17 anys.
 3. Les autores i autors poden participar-hi amb un únic microrelat escrit en català, original, inèdit i que no estigui pendent d’un altre certamen. Tampoc s’admetran microrelats publicats en xarxes socials o altres mitjans de comunicació.
 4. Els microrelats han de tenir una extensió mínima de 500 caràcters i màxima de 1.500 caràcters amb espais. Lletra Arial 11 o Calibri 12.
 5. S’han d’enviar en format pdf a l’adreça concursliterari8m@euit.fdsll.cat. En el cos del correu caldrà posar les següents dades:
  – Nom i cognoms
  – Email
  – Telèfon de contacte
  En el pdf no hi constarà cap dada personal. En cas que hi hagi alguna dada, el microrelat quedarà fora de concurs.
 6. El termini d’entrega dels microrelats s’obrirà el 23 de gener a les 9h i es tancarà el 17 de febrer a les 17h.
 7. El jurat estarà format per escriptores i/o editores de la ciutat de Terrassa i la seva decisió serà inapel·lable. La decisió es farà pública a la web/instagram de l’EUIT el dia 8 de març de 2023. El premi pot quedar desert si el jurat ho considera oportú.
 8. Enguany el jurat estarà format per:
  – Sra. Josefina Soler Carreras, presidenta FDSLL.
  – Sra. Elena Blanco Soria, terapeuta ocupacional, llibreria Synusia.
  – Sra. Tessa Julià Dinarès, escriptora terrassenca
 9. El jurat avaluarà, a més de la qualitat literària, que el relat s’adeqüi al tema i a l’esperit del premi establert. És a dir, que promogui la igualtat i el respecte a la diversitat.
 10. S’estableixen dos premis:
  a. 1r premi: 150€ a bescanviar per un curs d’escriptura, més un lot de llibres escrits per dones i un obsequi elaborat per la Sra. Marta Brígido Soldado
  b. 2n premi: Lot de llibres escrits per dones.
  Les persones premiades hauran de recollir de forma presencial el premi.
 11. El lliurament del premi es farà efectiu el 14 de març de 2023 a les 18 hores a l’aula 1 de l’EUIT i CFPSLL, edifici del Carrer de la Riba, 90 de Terrassa. Per a qualsevol dubte o incidència us podeu adreçar al correu evafernandez@euit.fdsll.cat

Resolució del concurs

Consulta aquí la resolució del jurat del I Concurs Literari de Microrelats

Els microrelats

Gemma Arnero Costa: “Ens necessita”

Josep Gené Casals: “I floriran moltes mimoses”

Marina Hoyos Marín: “Inexistència”

Emma Infante Sentelles: “Reconstrucció”

Higini López García: “L’àvia i el net”

Elvira Martínez Morales: “Quim”

B.M.O.: “Una rosa per a Roser”

Inda Zango Martín: “El viatge”