La Canadian Occupational Performance Measure (COPM) és una eina d’avaluació i de resultats estandarditzada, centrada en la persona, àmpliament utilitzada en Teràpia Ocupacional. Es va desenvolupar al Canadà i és reconeguda internacionalment per la seva capacitat d’identificar i mesurar els canvis en la percepció del rendiment ocupacional i la satisfacció del propi client. Podeu entrar aquí a la seva pàgina oficial.
La seva aplicació facilita la implementació efectiva d’un model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i en les seves famílies, ja que permet identificar les prioritats i necessitats individuals de cada usuari. A més, la COPM s’adapta fàcilment a una gran varietat de contextos i serveis, com ara la rehabilitació, l’atenció primària i comunitària, la salut mental, les addiccions, l’atenció a l’adult major, la pediatria i l’àmbit educatiu, entre d’altres.
La COPM és utilitzada per professionals de l’àrea de la salut o serveis socials titulats, especialment terapeutes ocupacionals i fisioterapeutes i és una oportunitat clau per millorar la qualitat de l’atenció i oferir intervencions basades en l’evidència i centrades en la persona.
Terapeuta ocupacional, fisioterapeuta i coach. Professora investigadora del grau en Teràpia Ocupacional a l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT).
Doctora en Psicologia de la Comunicació i el Canvi per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Salut i Benestar Comunitari.
Autora dels estudis de validació sobre les propietats psicomètriques i l’avaluació de la utilitat de la versió espanyola de la COPM. També ha dut a terme la traducció i validació del CCRQ-e (Qüestionari de Rehabilitació Centrat en el Client) (CCRQ – e).
Amb més de vint anys d’experiència en el camp de la Geriatria i la Gerontologia, ha col·laborat en diversos capítols de llibres i ha participat en múltiples projectes de recerca centrats en la demència, l’atenció centrada en la persona i l’acció comunitària, amb especial èmfasi en l’autonomia personal i l’atenció integral a persones amb dependència a Catalunya.
Professora investigadora a l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), membre activa del grup OCCARE, amb una sòlida trajectòria docent, investigadora i internacional, així com amb experiència en projectes socials i comunitaris.
Doctora en Psicologia per la Universitat de Girona (UdG), amb menció internacional (UBC, Canadà), amb interès en aspectes ètics de l’ocupació, salut mental, interseccionalitat i determinants socials de la salut.
Ha ocupat càrrecs de lideratge a nivell europeu en l’àmbit de l’educació en Teràpia Ocupacional (presidenta de la ENOTHE) i ha col·laborat amb iniciatives com CaloheeEx-Tuning, P4PLAY i l’OMS en la definició de competències clau en rehabilitació.
Aporta una mirada rigorosa i actualitzada, tant des de la pràctica clínica com des de la recerca, per formar professionals en l’ús ètic i efectiu del COPM.
Descobreix com s’aplica la Canadian Occupational Performance Measure (COPM) en la pràctica amb aquests recursos audiovisuals que mostren situacions que il·lustren el procés d’entrevista, la puntuació i l’obtenció de resultats amb la COPM.
Els cursos de formació estan dissenyats per capacitar professionals de la Teràpia Ocupacional i la rehabilitació en l’ús i aplicació pràctica d’aquest instrument, i millorar-ne així les competències per a la valoració i intervenció centrades en la persona. Alhora, ofereixen les eines necessàries per a la sistematització de les dades, fer recerca i presentar resultats basats en l’evidència utilitzant la COPM.
La realització del curs proporciona la llicència i certificació oficial necessàries per administrar la COPM de manera ètica i professional.
Consulta el programa del curs aquí.