25 set. 2024

El projecte “ATOCOM, participant activament a la comunitat”, liderat per la Dra. Laura Vidaña, seleccionat per entrar al Programa Transforma de la 2a Crida del HiSS

/
Posted By
/
Comments0

El projecte “ATOCOM, participant activament a la comunitat”, liderat per la Dra. Laura Vidaña, docent del grau en Teràpia Ocupacional de l’EUIT és un dels 10 projectes seleccionats a la 2a CRIDA del Programa Transforma del HiSS (Hub d’Innovació Social i Sanitària) amb el repte Alternatives Comunitàries a la Institucionalització (ACIs).

 

 

El projecte ATOCOM, emmarcat dins la Unitat Docent d’Atenció Comunitària en Teràpia Ocupacional, pretén promocionar la participació autònoma en activitats significatives de persones adultes i grans amb discapacitat o situació de dependència de la ciutat de Terrassa. L’objectiu final és d’evitar-ne la institucionalització i reduir  la sobrecàrrega de les persones cuidadores, a banda de promoure la participació autònoma en activitats significatives a la ciutat.

L’Equip Comunitari de Suport a la Participació que durà a terme aquest projecte està configurat per un/a terapeuta ocupacional i un/a assistent personal. Al projecte hi col·laboren els principals agents sanitaris i socials de Terrassa com el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), Mútua de Terrassa i els Serveis de Salut i Promoció de l’Autonomia de l’Ajuntament de Terrassa, a més del Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC), el Consorci d’Atenció Primària de Salut de Barcelona Esquerra (CAPSBE) i l’entitat De Bat a Bat, i compta amb el valor afegit de la participació dels estudiants del Grau en Teràpia Ocupacional de l’EUIT.

Cliqueu al vídeo per veure la presentació del projecte.