23 març 2018

Premis Infermeria i societat 2017

/
Posted By
/
Comments0

La ex-directora de l’EUIT, Lena Ferrús i Estopà rep el premi Infermeria i societat 2017 a la Trajectòria Professional

Ahir dijous 22 de març, a les 19h, es van entregar els Premis Infermeria i societat 2017 de la Fundació que porta el mateix nom. L’esdeveniment es va celebrar a l’auditori de l’Espai Pujades 350 i els guardonats en aquesta edició van recollir els premis en un acte conceptuat per posar en valor la capacitat de les infermeres i infermers per fer coses que semblen impossibles a través de la seva pràctica diària, les seves aportacions professionals i el seu compromís amb la societat de la que té cura.

Lena Ferrús i Estopà, va ser Directora de l’EUIT desde 1986 al 1994, i ha estat premiada per una trajectòria distingida on ha desenvolupat les diferents competències infermeres des de l’àmbit assistencial, passant per la gestió, la recerca i la docència. Pel seu lideratge i compromís permanent amb la promoció de la cultura de seguretat de les persones ateses en els entorns assistencial i pels seus treballs al voltant de la dotació d’infermeres en les unitats d’hospitalització per garantir cures infermeres de qualitat. Entre d’altres mèrits, va crear sis postgraus en els que s’han format més d’un miler d’infermeres, destacant el Postgrau d’Infermeria Comunitària a l’Escola d’Infermeria de la Creu Roja. Doctora Cum Laude per la Universitat de Barcelona, la Lena ha estat vinculada a l’Hospital de la Creu Roja de l’Hospitalet de Llobregat, al Consorci Sanitari Integral on va posar en marxa l’Àrea de Seguretat del pacient i actualment és membre de l’equip de recerca de la Càtedra de Direcció, Gestió i Administració Sanitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2006.

La nostra enhorabona!