20 des. 2018

L’EUIT a la revista “Àgora d’Infermeria”

/
Posted By
/
Comments0
/

La revista Àgora d’Infermeria ha publicat en el seu número d’aquest desembre un article referent al Centenari i al 25è aniversari dels estudis de l’EUIT. El mateix volum inclou una fotografia de l’interior de l’Escola a la portada.

Adjuntem l’article:

L’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (l’EUIT) celebra aquest 2018 el centenari en la formació d’infermeres i els 25 anys en la formació de terapeutes ocupacionals, després de recollir el testimoni l’any 2012 de l’Escola Universitària Creu Roja.

L’Escola de la Creu Roja va néixer a Barcelona a principis del s. XX per resoldre els problemes sanitaris provinents de les epidèmies de tifus i grip del país i donar atenció a les necessitats dels malalts, ferits i convalescents.  Al pas dels anys es va anar transformant adequant-se a les necessitats sanitàries i socials de la població i a les exigències legislatives i dels diferents plans d’estudis que es va anar requerint fins a arribar als estudis universitaris de la mà de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment, l’Escola imparteix dues titulacions: el Grau en Infermeria i el Grau en Teràpia Ocupacional.

El 2012, com a conseqüència de la crisi econòmica i les necessitats socials del moment, la Creu Roja traspassa a la Fundació Docència Sant Llàtzer (FDSL) l’Escola, traslladant així el seu llegat històric i els professionals a favor de la FDSL.

Amb la voluntat de retre homenatge a l’escola i a les persones que hi han estat vinculades d’una manera o altra durant aquest període de temps, s’han organitzat diversos actes al llarg de l’any, com les III Jornades de l’ADEIC (Associació de directores d’escoles d’Infermeria de Catalunya, Balears i Andorra), la Conferencia Nacional de Degans de Teràpia Ocupacional, una exposició de material històric a la casa Mariano Ros de Terrassa, oberta fins a finals de novembre tots els caps de setmana, un sopar i acte commemoratiu, la gravació d’un vídeo històric, la re-edició del llibre de la història de l’escola, o la projecció de la pel·lícula de la història de la Teràpia Ocupacional, del passat 4 de desembre al Cinema Catalunya de Terrassa,  que va posar el punt i final al programa d’actes institucionals.

Avui dia, doncs, l’EUIT és un dels centres docents pioners més antics de Catalunya, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 1983, és una institució docent, humanista i integradora, compromesa amb la societat mitjançant el desenvolupament i la transferència del coneixement que forma professionals de salut amb visió crítica i capacitat transformadora aportant un excel·lent servei a la societat.