30 set. 2021

Article Dra. Jennifer Grau a la revista Brain Injury

/
Posted By
/
Comments0

La Dra. Jennifer Grau ha publicat un article a la revista Brain Injury com a resultat d’un projecte finançat per La Marató de TV3 on hi participen investigadors del Grup de recerca Cognició i Plasticitat Cerebral de la Universitat de Barcelona i l’IDIBELL, de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artifical del CSIC i el Servei de Medicina Física i Rehabilitació dels Hospitals del Mar i l’Esperança.

Des de fa més de dos anys un equip d’investigadors, clínics i pacients han treballat per dissenyar una app per a tauletes electròniques que permet fer teràpia musical al domicili per mantenir i millorar la mobilitat de l’extremitat superior en persones que han patit un ictus. En aquest estudi van investigar la usabilitat del dispositiu i la factibilitat, adherència i seguretat del tractament.
Els resultats mostren que els pacients van millorar la funció de l’extremitat superior i l’app va ser mot ben acceptada pels pacients, qui la van trobar útil i fàcil de fer servir. En definitiva, es va demostrar que la teràpia musical al domicili com a tècnica de telerehabiitació és una intervenció factible per a persones que es troben a la fase crònica de la malaltia, avalant que es puguin duur a terme assajos clínics amb aquesta teràpia.
Com aspectes innovadors i destacables, aquesta app permet:
  • Treballar els moviments de l’extremitat superior a partir de l’entrenament amb instruments musicals.
  • Augmentar la intensitat del tractament i el tipus de moviments que es poden entrenar.
  • Fer sessions en grup que promoguin el suport entre pacients.
  • Millorar l’aprenentatge a través de la motivació.
  • Fer el tractament al domicili.