2 març 2018

Diàlegs en Teràpia Ocupacional

/
Posted By
/
Comments0

Ahir 1 de març es va celebrar a l’escola la conferència-debat “De l’hospital al domicili. I ara què?”, englobat dins el cicle de Diàlegs en Teràpia Ocupacional organitzats per l’EUIT.  En aquesta sessió es va a abordar la preparació a l’alta quan una persona surt de l’hospital,  i que succeeix en la seva vida quotidiana a l’arribar al domicili.

La sessió va comptar amb la presència d’Anna Monsó, terapeuta ocupacional del Parc Sanitari Pere Virgili; Juan Antonio López, terapeuta ocupacional i fisioterapeuta de “Rehabilitació a domicili”, i  Roberto Salvador , terapeuta ocupacional del Servei “Queda’t a casa”.

Després de la presentació dels tres ponents es va obrir un debat amb el públic assistent, compartint, des d’una perspectiva crítica, idees i propostes sobre un nou model integrador entre els diversos serveis, on les necessitats de la  persona i de la família han de ser el centre de l’atenció.

Entre d’altres van sorgir temes com:

  • Integració dels serveis. Els professionals han de reunir-se, compartir i acordar les intervencions abans que la persona se’n vagi al seu domicili i també en el mateix domicili. No és suficient que és transmetí aquesta informació en els “informes” dels diversos professionals.
  • És necessari un gestor de casos que serveixi d’enllaç entre l’hospital/soci-sanitari i atenció primària/serveis socials, i els diversos professionals ens hem de basar en les necessitats de les persones, no en els protocols del sistema, mirant d’evitar que les persones ateses i les famílies se sentin abandonades.
  • La importància de la comunicació i el diàleg constant entre terapeuta ocupacional, equip i usuari.
  • Reflexió sobre el futur de l’hospitalització i rehabilitació al domicili, és més barat pel sistema i la persona arriba abans i millor a l’autonomia i independència en el seu entorn.
  • Importància de la valoració de l’entorn, tant al domicili com a la comunitat pel terapeuta ocupacional.

Va ser un veritable plaer compartir aquestes més de dues hores amb totes les persones que hi van participar.

Moltes gràcies i fins al 17 de maig  amb més “Diàlegs en Teràpia Ocupacional”.