11 oct. 2018

“Com ajudem a cuidar?” Nova sessió de Tardes infermeres a l’EUIT el 5 de novembre

/
Posted By
/
Comments0

El dilluns 5 de novembre l’EUIT acollirà una nova sessió del cicle “Tardes infermeres a l’EUIT“, la primera del curs. La xerrada “Com ajudem a cuidar? La psicologia prosocial com a eina de suport“, serà impartida per la Dra. Pilar Escotorin, la Sra. Izarbe Molina i la Sra. Cristina Fabregat, organitzada per l’equip d’infermeria de l’EUIT i coordinada per la professora Dra. Roser Pérez-Giménez.

Els canvis en el perfil demogràfic mostren actualment un alt nivell d’envelliment i dependència a les societats contemporànies, que requereixen de cures per afavorir al màxim l’autonomia i capacitació de les persones per les activitats de la vida quotidiana.

Un cuidador amb actitud prosocial pot ajudar a una persona depenent a aprendre més sobre si mateixa,
a entrenar la paciència, a acceptar la pèrdua d’habilitats, a transformar el seu potencial creatiu en noves possibilitats d’acord amb la nova situació. En l’última fase vital conflueixen totes les pors, les nostàlgies, certeses i alegries. Per això, com a societat hem d’augmentar el reconeixement, espai i temps de desenvolupament personal i professional amb qualitat perquè els cuidadors i cuidadores, tant
professionals (infermers/eres) com no professionals (familiars i/o altres), puguin optimitzar la seva satisfacció vital i prestigi de l’activitat de tenir cura.

L’objectiu d’aquesta sessió és compartir l’experiència de la Dra. Pilar Escotorin, d’infermeria i d’una
cuidadora de referència. Alhora que es presenta la psicologia prosocial com una eina de suport que permet augmentar les habilitats intra e interpersonals i de comunicació, dels cuidadors amb les persones al seu càrrec i també amb els familiars.

La Doctora Pilar Escotorin és doctora en psicologia de la comunicació, co-directora del LIPE i autora del llibre Cuidar con actitud prosocial.

La Senyora Izarbe Molina és infermera d’atenció primària al CAP de Sant Llàtzer.

La Senyora Cristina Fabregat és cuidadora de referència.

El debat estarà moderat per la professora de l’EUIT Rosa Alvarez Pérez.

  • Dia: dilluns 5 de novembre 2018
  • Hora: 16:30h – 18:15
  • Lloc: Aula 9 de l’EUIT

Consulta el cartell de la sessió

Consulta el díptic de la sessió