11 març 2020

Publicació de l’article “Potential benefits of music playing in stroke upper limb motor rehabilitation”, de la Dra. Jennifer Grau

La Dra. Jennifer Grau, docent de Teràpia Ocupacional, ha publicat l’article Potential benefits of music playing in stroke upper limb motor rehabilitation a la revista Neuroscience and biobehavioral reviews.

Les intervencions basades en la música han aparegut com una eina prometedora en la rehabilitació del motor dels ictus, ja que integren la majoria dels principis de l’entrenament motor i l’estimulació multimodal. Aquest estudi té per objectiu demostrar els beneficis de la música durant la rehabilitació de la funció motora de l’extremitat superior després d’un ictus.

Primer, es va revisar l’evidència que dóna suport a les intervencions actuals basades en música, incloses la teràpia, el guant de música, la teràpia de música en grup, la intervenció basada en ritmes i la música i la sonificació musical i després es van descriure els mecanismes que poden ser els responsables de l’efectivitat d’aquestes intervencions, centrant-se en aspectes d’aprenentatge motor, com l’estimulació multimodal pot impulsar el rendiment motor i aspectes emocionals i motivacionals relacionats amb la música.

A continuació, es van discutir els problemes metodològics en la investigació en musicoteràpia relacionada amb modificacions dels protocols de teràpia, avaluació de pacients i dissenys d’estudi. Finalment, es van destacar les consideracions clíniques per a la implementació d’intervencions basades en música en entorns clínics.

Podeu sol·licitar l’article a través del Catàleg de la Biblioteca.