16 nov. 2020

Publicació de l’article de la professora Ester Peñataro

/
Posted By
/
Comments0
/

Aquesta setmana s’ha celebrat la setmana internacional de la infermeria perioperatòria o quirúrgica i aprofitant el moment us compartim amb vosaltres la publicació del primer article d’Ester Peñataro, docent d’Infermeria a l’EUIT, emmarcat dins de la seva tesi doctoral.

Aquest article ha volgut aprofundir, des d’una perspectiva infermera, en la seguretat del pacient quirúrgic, que continua sent una preocupació a tot el món, ja que malgrat les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut continuen ocorrent errors o esdeveniments adversos.

L’objectiu d’aquest estudi ha sigut explorar les opinions i les experiències de les infermeres perioperatòries sobre els factors que afecten a la seguretat dels pacients quirúrgics i entre els resultats que s’han obtingut, se’n destaca la necessitat de que la infermeria perioperatòria desenvolupi estratègies, com la capacitat de lideratge dins d’un equip multidisciplinari, per aplicar plans de cures de qualitat des d’una visió holística a l’entorn quirúrgic. Aquests resultats han sigut molt rellevants per seguir avançant en la recerca de la seguretat del pacient quirúrgic.

Els resultats d’aquesta investigació s’han publicat a la revista Nursing Inquiry i l’indicador d’impacte de l’article al Journal Impact Factor és (IF: 1.894, Q1)

Podeu trobar l’article al catàleg de la biblioteca.