26 gen. 2021

Els beneficis de la teràpia amb suport musical per a persones que han patit un ictus

Un assaig clínic investiga els beneficis de la teràpia amb suport musical per a persones que han patit un ictus. Els problemes de mobilitat en l’extremitat superior en persones que han patit un ictus i es troben en la fase crònica de la malaltia són comuns i tenen un impacte negatiu en la seva autonomia, participació i qualitat de vida.

 

La Teràpia amb Suport Musical és un mètode efectiu per millorar la funció motora i cognitiva, el benestar emocional i la qualitat de vida de les persones que han patit un ictus. En aquest estudi finançat per La Marató de TV3, l’equip investigador ha dissenyat una app per a tauletes electròniques per poder fer Teràpia amb Suport Musical al domicili.

 

A l’estudi, es compararà la teràpia amb suport musical amb un programa d’exercicis motors. Els participants faran un dels dos tractaments durant 10 setmanes i seran avaluats abans i després de la intervenció. L’equip investigador espera que aquelles persones que han rebut teràpia musical presentin millores més notables en l’àmbit motor, cognitiu i emocional.

L’equip és format pel Grup de Recerca Cognició i Plasticitat Cerebral de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge, l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial i l’Hospital del Mar, amb la col·laboració d’investigadors de la Universitat de Helsinki, la Universitat de Lübeck i la Universitat de Noya York.

 

Enhorabona a tot l’equip i en especial a la coordinadora del projecte i professora de Teràpia Ocupacional a l’EUIT, Jennifer Grau.

 

Article: https://euit.fdsll.cat/wp-content/uploads/2021/01/Grau_Sánchez_2021.pdf