4 març 2021

Sessió científica sobre l’equilibri ocupacional als terapeutes ocupacionals

/
Posted By
/
Comments0

Dins el programa de Sessions Científiques que promou la Unitat de Suport a la Recerca, el passat dijous 28 de gener va tenir lloc la sessió titulada “Equilibrio ocupacional como reto y oportunidad para prevención y promoción de la salud ocupacional”, a càrrec de la Dra. Inda Zango, la Dra. Loreto González i la Dra. Jèssica Garrido. Les tres investigadores del GrEUIT -el Grup de Recerca de l’EUIT- van presentar els resultats i plantejaments de l’estudi que porta el mateix títol i que han dut a terme en col·laboració amb la Dra. Paula Peral i Dra. Alicia Sánchez, de la Universitat Miguel Hernández, d’Elx, i la Dra. Petra Wagman, de la Universitat de Jönköping.

Així com la majoria d’estudis sobre equilibri ocupacional s’han centrat en persones amb alguna malaltia i/o en els seus cuidadors/res, la novetat de l’estudi que van presentar les investigadores de l’EUIT és que identifica l’equilibri ocupacional dels terapeutes que desenvolupen diferents rols d’intervenció i planteja quin impacte té l’equilibri / desequilibri ocupacional en la seva salut, en l’acompliment de l’ocupació i en la seva intervenció terapèutica.

A la sessió es va connectar amb les investigadores de la Universitat Miguel Hernández, que van compartir les seves reflexions personals sobre els resultats de l’estudi. A més es va compartir una part del qüestionari en el que es va basar l’estudi, de manera que les assistents a la sessió van poder veure de primera mà la metodologia emprada i es va poder reflexionar sobre la seva idoneïtat i l’aplicabilitat en altres àrees.

Es van treure conclusions importants sobre les oportunitats que ofereix l’estudi, especialment pel que fa a la prescripció social dels terapeutes.

La sessió científica sobre Equilibri ocupacional en els terapeutes ocupacionals es va obrir al públic general i va comptar amb una alta participació per part de l’audiència, posant de manifest que més enllà de comunicar la recerca que es fa a l’Escola, les Sessions Científiques són una oportunitat per a compartir expertesa i són un marc de col·laboració i intercanvi entre les dues disciplines que s’imparteixen a l’Escola, Teràpia Ocupacional i Infermeria.

Link al vídeo