15 març 2021

Eina SODEO (Satisfacció amb l’Ocupació Diària-Equilibri Ocupacional)

/
Posted By
/
Comments0
/

Us volem presentar ​el SODEO (Satisfacció amb l’Ocupació Diària-Equilibri Ocupacional), l’eina que avalua les diferents àrees ocupacionals en termes del nivell d’activitat de la persona, la satisfacció ocupacional i l’equilibri ocupacional.

El SODEO és una eina utilitzada per terapeutes ocupacionals i que s’administra a través d’una entrevista. Permet conèixer la satisfacció de les persones sobre les activitats que fan al llarg del dia tant de tipus productiu com d’oci, activitats domèstiques i d’autocura. D’altra banda, engloba la valoració de l’equilibri ocupacional per cada una d’aquestes quatre àrees. L’equilibri ocupacionalés la percepció individual de tenir la quantitat correcta i la variació adequada d’ocupacionsque englobin activitats significatives per a la persona i que estiguin en concordança amb les seves capacitats i interessos. ​Tot i que l’especialista en l’ocupació humana és el terapeuta ocupacional, la informació sobre la satisfacció amb les activitats realitzades, i l’equilibri ocupacional de la persona, pot ser d’interès per diferents professionals sociosanitaris.

 

L’adaptació de l’eina a l’estat espanyol l’ha treballat un equip d’investigadores i investigadors liderat per la Dra. Laura Vidaña (EUIT), i ha comptat amb el Dr. José Antonio Merchán (UVic-UCC), la Dra. Inda Zango (EUIT) i la Dra. Paula Peral (UMH). D’aquest procés de traducció i validació també n’han format part la Dra. Mona Eklund, creadora de l’eina original (Satisfaction with Daily Occupation-Occupational Balance) i la Dra. Jenny Hudqvist de la Universitat de Lund (Suècia).

Si en vols saber més, registra’t a la sessió formativa gratuïta, oberta a qualsevol professional sociosanitari, que tindrà lloc el dijous 8 d’abril de 17.00 a 20.00 h via streaming,  i que et permetrà conèixer la seva administració i adquirir el manual -> formulari de registre