15 març 2021

Investigadors de la UPC-ESEIAAT i de l’EUIT patenten un innovador sistema de purgació d’equips de seroteràpia que evita la inframedicació intravenosa

/
Posted By
/
Comments0
/
Un grup multidisciplinari format per investigadors de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech(UPC) i de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT) han patentat un innovador sistema electromecànic que purga i neteja els tubs dels equips de seroteràpia. D’aquesta manera, s’evita que el fàrmac resti retingut en l’equip de perfusió i permet que el pacient pugui rebre la totalitat de la dosi, cosa que evita alhora el malbaratament de medicament i el risc de contaminació a l’interior dels tubs.

 

Javier Álvarez i Javier Freire són professors i investigadors de l’ESEIAAT de la UPC. Adelina García és infermera i professora de l’EUIT. Daniel Garcia recentment graduat com en Enginyeria Electrònica a l’ESEIAAT, i tots quatre han format un equip de treball que ha aconseguit fabricar i patentar un innovador dispositiu electromecànic aplicat a un equip de seroteràpia intravenós (en terminologia sanitària conegut com equip de perfusió) que evita la inframedicació deguda a l’emmagatzematge i la retenció del fàrmac.

Més informació: https://euit.fdsll.cat/wp-content/uploads/2021/03/NP_Perfussio_def-1.pdf

Link al vídeo