26 març 2021

D’Itàlia a l’EUIT

En els últims anys l’EUIT ha augmentat el seu nombre d’intercanvis. Si bé és cert que en la situació actual la mobilitat d’estudiants s’ha vist afectada, l’interès per estudiar a l’estranger va a l’alça.

El passat dimarts 9 de març, la Unitat d’Intercanvis de l’EUIT va convidar les estudiants IN del grau d’Infermeria provinents de la Università del Piemonte Orientale de Novara, Itàlia, perquè expliquessin com són els estudis d’Infermeria a la seva universitat, com és la pràctica clínica al seu país i què els sembla l’experiència viscuda fins al moment.

La Martina, la Giulia, la Matilde i la Marta van arribar el dia 1 de març i, per tant, portaven poc temps a la ciutat. Tot i així, van mostrar una gran adaptació i moltes ganes d’aprendre una nova manera de treballar i de compartir la seva experiència prèvia a Itàlia.

La xerrada, que es va emetre en stream via online, estava destinada a tot l’alumnat de l’EUIT que té interès a viure un intercanvi –ja sigui a Itàlia o a una altra destinació– o que vol conèixer noves companyes d’un altre país. La xerrada també va comptar amb la participació de docents de la universitat italiana i docents de l’EUIT, la qual cosa va permetre compartir, per uns moments, models de docència i de pràctica diferents.

L’EUIT ofereix programes de mobilitat per als dos graus, Infermeria i Teràpia Ocupacional, tant per als estudiants de l’EUIT que volen fer una estada a l’estranger com per a estudiants d’altres països que volen venir aquí.

La Unitat d’Intercanvis, coordinada per la professora Ester Peñataro, gestiona els intercanvis amb múltiples universitats de diversos països europeus dins el programa d’Erasmus+, amb països de Sud-Amèrica i Andorra dins el programa UAB-Exchange Propi, i amb diverses ciutats espanyoles dins el programa SICUE.

Grazie di tutto ragazze!

Podeu trobar més informació en aquest enllaç.