28 abr. 2021

Article sobre “Quantitative and qualitative evaluation of the COMPASS mobile app: a citizen science project”

/
Posted By
/
Comments0
/

Fa uns dies va sortir publicat l’article Quantitative and qualitative evaluation of the COMPASS mobile app: a citizen science project dins la revista Informatics for Health and Social Care, on els autors i les autores són: Jorge Luis Díaz, Maria-Dolors Zomeño, Camille Lassale, Helmut Schröder, María Grau i la Dra. Núria Codern-Bové, infermera i docent d’Infermeria a l’EUIT.

Aquest article és resultat d’un treball de fi de màster de Salut Pública de la Pompeu Fabra-UAB i en el qual la Dra. Núria Codern participava com a co-directora del TFM d’en Jorge Díaz, metge resident de Medicina Preventiva i Salut Pública. L’estudi va ser finançat pel Instituto de Salud Carlos III (PI17/00250).

L’article és una avaluació sobre una aplicació en salut anomenada COMPASS Mobile. Aquesta recull diferents aspectes de salut de la persona (edat, consum tabanc, perfil lipídic, pressió arterial, activitat física, etc…) i mitjançant una metodologia et proposa diferents actius de salut, fent recomanacions personalitzades als usuaris de l’aplicació.

L’avaluació es centra en la usabilitat de l’aplicació i l’experiència d’ús. Els resultats, a trets generals, mostraven que l’ús d’actius en salut de proximitat és interessant i que encara havia de millorar força la seva usabilitat. Aquest estudi va contribuir a millorar l’aplicació.

Per acabar, va ser interessant la recollida de dades en la qual la Dra. Núria Codern va participar directament fent entrevistes. Els usuaris de l’aplicació eren mares i pares d’una escola i van ser els fills qui van recollir les dades d’ells per introduir a l’aplicació Es per això, que aquest projecte s’emmarca com a projecte de ciència ciutadana.

Trobareu l’article a dins del catàleg de la bibliotecahttps://biblioteca.euit.fdsll.cat/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=60929