1 des. 2021

Ciència Ciutadana a l’aula

/
Posted By
/
Comments0

L’EUIT participa en el projecte de Ciència Ciutadana, un projecte finançat pel Fondo de Investigación Sanitaria del Instituto Carlos III i realitzat a l’Escola La Maquinista de Barcelona.

Per a la seva realització, les nenes i els nens de 5è de Primària van actuar com a científiques i científics ciutadans, van formar-se en metodologia científica i van treballar els estils de vida saludables i la seva importància per a la prevenció de les malalties.

El vídeo adjunt mostra tot el procés de desenvolupament mitjançant entrevistes amb els protagonistes: nenes i nens, mestres, famílies i investigadores. Tot aquest procés va permetre validar l’app COMPASS per al control dels factors de risc cardiovascular a partir de la provisió de recomanacions personalitzades. Els resultats del mateix s’han publicat en la prestigiosa revista Informatics for Health & Social Care.

Cita: Díaz JL, Codern-Bové N, Zomeño MD, Lassale C, Schröder H, Grau M. Quantitative and qualitative evaluation of the COMPASS mobile app: a citizen science project. Inform Health Soc Care. 2021;46(4):412-424. doi:10.1080/17538157.2021.1902332

Mira el vídeo: