24 oct. 2022

Article de la Dra. Jennifer Grau a la revista Annals

/
Posted By
/
Comments0

Quins beneficis aporta la rehabilitació basada en la música en pacients neurològics?

La professora de l’EUIT, la Dra. Jennifer Grau ha publicat un article sobre la importància de la rehabilitació neurològica basada en la música. L’article vol proporcionar una guia sobre aspectes metodològics relacionats amb la recerca i implementació de teràpies basades en la música per a la neurorehabilitació

Les activitats musicals són excel·lents per la seva naturalesa multisensorial, les demandes que suposen per les funcions cognitives, el llenguatge i la funció motora, i per la capacitat de la música per induir emocions i regular l’estat d’ànim.

Aquest article és fruit d’un workshop que la mateixa Jennifer Grau va organitzar al congrés Music and Neurosciences del 2021 on es van presentar els resultats de diferents assajos clínics sobre teràpies basades en la música d’arreu del món. El seu objectiu és orientar sobre els reptes metodològics relacionats amb el tractament, l’avaluació, els dissenys d’investigació i la implementació de la rehabilitació basada en la música i destaca la necessitat d’un rigor metodològic més fort per permetre la implementació generalitzada de la rehabilitació basada en la música a la pràctica clínica habitual.

A l’article hi participen investigadors experts en neurorehabilitació musical de Canadà, Estats Units, Xipre, Finlàndia, Noruega i Àustria i ha estat publicat a la revista d’accés obert “Annals of the New York Academy of Sciences”.

Podeu consultar-lo en aquest enllaç: Putting music to trial: Consensus on key methodological challenges investigating music-based rehabilitation