7 nov. 2023

Marià Gàllego, Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa

/
Posted By
/
Comments0

Terrassa ha concedit a Marià Gàllego la Medalla d’Honor de la Ciutat, un reconeixement de l’Ajuntament a la seva llarga trajectòria al capdavant de Creu Roja Terrassa. Nascut a Marracos (Saragossa) però terrassenc des del 1972, Gàllego ha estat president de l’assemblea local de Creu Roja durant 28 anys (del 1995 al 2023) i n’ha estat voluntari durant més de mig segle. Marià Gàllego és, també, patró de la Fundació per a la Docència Sant Llàtzer i vicepresident de la Fundació Sant Llàtzer.

Gàllego va destacar des de jove per impulsar projectes socials. Sota la seva direcció van néixer iniciatives com la campanya de recollida de Joguines que encara avui segueix en marxa. Al llarg de la seva presidència s’han iniciat projectes relacionats amb l’atenció a persones migrades i foment de la convivència, l’alberg per a persones sense sostre, programes d’accés a necessitats bàsiques, com El Rebost o les targetes d’alimentació prepagament, l’acollida de persones refugiades, l’atenció a dones en risc d’exclusió social o el programa d’ocupació.

 

Foto: Diari de Terrassa