La Realitat Virtual Immersiva millora la rehabilitació de pacients amb amputacions traumàtiques
Els resultats d’un estudi sobre l’ús de la Realitat Virtual Immersiva (IVR) combinada amb tècniques de rehabilitació -com l’educació creuada i la teràpia del mirall- per a persones amb amputacions traumàtiques dels membres superiors indiquen que aquesta combinació terapèutica no només facilita l’aprenentatge del control de pròtesis mioelèctriques, sinó que també contribueix a la normalització dels patrons motors funcionals i a la millora de l’estat motivacional i emocional dels pacients.
Això representa un avanç significatiu en els processos de rehabilitació, permetent als pacients integrar més fàcilment les pròtesis en la seva vida quotidiana.
Els resultats d’aquest estudi en el que hi han col·laborat la Dra. Jèssica Garrido i la Dra. Loreto González, docents del grau en Teràpia Ocupacional de l’EUIT i membres del grup de recerca OCCARE es recullen a l’article Training in the Use of Myoelectric Prostheses Through the Combined Application of Immersive Virtual Reality, Cross-education, and Mirror Therapy, publicat a la Journal of Prosthetics and Orthotics.
L’estudi ha estat possible gràcies a la col·laboració entre diverses institucions com el TecnoCamupus Mataró, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Carlos III de Madrid, l’Hospital Asepeyo de Sant Cugat i l’EUIT.
Podeu consultar l’article sencer al catàleg de la Biblioteca.