5 nov. 2018

Entra en vigor el Reial Decret de prescripció infermera

/
Posted By
/
Comments0
/

El passat 23 d’octubre va entrar en vigor el Reial Decret 954/2015 de prescripció infermera. El nou decret, aprovat l’any 2015, regula les prescripcions mèdiques que poden signar infermeres i infermers.

Permet prescriure productes sanitaris i medicaments sense recepta mèdica, atenent a criteris de resposnabilitat professional, medicaments de prescripció mèdica que no requereixen d’un diagnòstic mèdic, i la prescripció de medicaments subjectes a diagnòstic i prescripció mèdica, d’acord a uns protocols prèviament establerts entre els professionals i les autoritats pertinents.

Per fer-ho, les infermeres s’hauran d’acreditar com a prescriptores, complint amb els requisits de disposar d’un títol de grau, diplomatura, ATS o equivalent, i acreditar una experiència professional mínima d’un any, o bé superar un curs d’adaptació que l’administració sanitària oferirà de manera gratuita.

Per a més informació, us recomanem consultar la guia informativa que ha publicat el COIB (Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona). Accediu-hi fent clic aqui.