11 abr. 2021

Tota la comunitat universitària, convocada a un cribratge massiu

/
Posted By
/
Comments0
/

El Departament de Salut de la Generalitat està impulsant durant aquests dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19.

El dilluns 12 d’abril s’inicia el cribratge a l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, que durarà fins al 14 d’abril. Es farà a l’Aula 8, de 9h a 13h i de 15h a 17h.

Es podran realitzar dues proves: PCR mitjançant automostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja s’ha passat la malaltia. Són de caràcter voluntari i cada persona podrà decidir si vol realitzar-ne dues o només una.

Poden realitzar-les tots els estudiants i tots els membres del personal docent i administratiu de l’EUIT, així com el personal de les empreses i centres de recerca, que siguin asimptomàtics i que no estiguin ja vacunats. Per sotmetre’s a la prova, és indispensable presentar la targeta sanitària de CatSalut, o bé el DNI o el passaport. Un cop finalitzada l’obtenció de la mostra de sang per realitzar l’estudi serològic, per evitar aglomeracions i no haver d’esperar els resultats, es convidarà el participant a consultar-los a La Meva Salut.

Aquesta iniciativa forma part d’un cribratge general que la Generalitat està realitzant a tots els campus de les universitats públiques catalanes. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

 

+ Info

Vídeo informatiu