7 febr. 2022

Article de la professora Elisabet Capdevila a la revista Disability and Rehabilitation

/
Posted By
/
Comments0

És possible avaluar el grau de satisfacció dels usuaris del servei de rehabilitació i saber si han rebut una Atenció Centrada en la Persona (ACP) basada en les seves necessitats, valors o preferències?

La professora Elisabet Capdevila acaba de publicar l’article: Cross-cultural adaptation and validation of the Spanish version of the Client-Centred Rehabilitation Questionnaire (CCRQ) a la revista Disability and Rehabilitation, un estudi que forma part de la investigació realitzada en el seu doctorat.  

D’acord amb les polítiques sociosanitàries, existeix la necessitat d’integrar l’enfocament centrat en la persona en els diferents serveis sociosanitaris i de rehabilitació, pel fet que són intervencions més rellevants i significatives per la persona alhora que aporten major adherència i eficàcia en els resultats. En l’estudi es va traduir, adaptar i validar la Client-Centred Rehabilitation Questionnaire (CCRQ), amb l’objectiu de disposar d’una eina per avaluar si els usuaris de rehabilitació perceben que han rebut una Atenció Centrada en la Persona (ACP) durant la seva estada en un servei de rehabilitació; i saber, si la intervenció s’ha organitzat en base a les seves necessitats, valors o preferències.  

En aquest moment és la única mesura en espanyol que permet avaluar si la persona ha rebut una Atenció Centrada en la Persona (ACP) des de la pròpia l’experiència de la persona. En espanyol existeixen altres mesures que avaluen la pràctica centrada en la persona, però són des de la perspectiva dels professionals o el serveis. La CCRQ consta de 29 ítems i aporta informació de múltiples dimensions com el confort, la decisió o participació de la persona, així com qüestions relacionades amb l’entorn i la provisió del servei

L’article que ho explica s’ha elaborat en col·laboració amb María Rodríguez (UMA), Mariona Portell (UAB), Ana Clara Szot (EUIT) i Pablo Gálvez (VIU).

Es pot consultar a https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09638288.2022.2028021 o al catàleg de la Biblioteca: https://biblioteca.euit.fdsll.cat/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=62205