25 nov. 2022

La Dra. Maria Kapanadze, nova presidenta de l’ENOTHE

/
Posted By
/
Comments0

Volem donar l’enhorabona a la Dra. Maria Kapanadze, professora investigadora del Grau en Teràpia Ocupacional de l’EUIT i el membre actiu del grup OCCARE, recentment nomenada presidenta de l’ENOTHE.

La Xarxa Europea de Teràpia Ocupacional en l’Educació Superior (ENOTHE), fundada originalment el 1995, representa més de 110 universitats repartides en 37 països de tot el món. L’ENOTHE és una associació no governamental que contribueix al desenvolupament de la Teràpia Ocupacional mitjançant la promoció de l’alta qualitat de l’educació en Teràpia Ocupacional a tot Europa. La xarxa reconeix que els terapeutes ocupacionals i els programes educatius de Teràpia Ocupacional han de ser flexibles i adaptar-se al context polític en el qual operen, així com a les tendències futures i als camps de pràctica emergents, per continuar sent sostenibles i rellevants en futur.

L’ENOTHE se centra en l’educació com a camp principal i, a través d’ella, aborda qüestions sanitàries, socials i educatives en tota la regió europea, sent la referent a nivell de la gestió de qualitat educativa. Com a xarxa d’universitats, amb la forta presencia de la veu dels estudiants , l’ENOTHE s’associa proactivament amb altres xarxes i contraparts, contribuint així al debat més ampli sobre l’educació i la seva relació amb la política sanitària i social.

Per donar visibilitat a la Teràpia Ocupacional, des de l’ENOTHE tenen com a objectiu:

1. Ser proactius en el desenvolupament de l’educació en Teràpia Ocupacional que sigui comparable i doni suport a la internalització dels programes, així com la mobilitat dels estudiants i professors.

2. Crear espais per compartir coneixements entre les institucions educatives d’arreu d’Europa, de manera que els graduats en Teràpia Ocupacional estiguin preparats per al futur en contextos socioculturals, tecnològics i polítics canviants.

3. Promoure la Teràpia Ocupacional dins dels sistemes europeus d’Educació Superior en els tres cicles educatius (Grau, Màster i Doctorat) a través d’una sòlida recerca i implicació interdisciplinar.

4. Demostrar, educar i difondre el valor i l’evidència de la Teràpia Ocupacional com a contribució a la salut europea i als problemes socials dels individus, les comunitats i altres parts interessades per augmentar la visibilitat de la Teràpia Ocupacional.

 

Sort i encerts, Maria!