17 febr. 2023

III Congrés Dones, Ciència i Tecnologia – WSCITECH

/
Posted By
/
Comments0

Els dies 2 i 3 de març tindrà lloc el III Congrés Dones, Ciència i Tecnologia – WSCITECH23 al Vapor Universitari de Terrassa, del que les nostres companyes la Dra. Eva Fernández i la Dra. Montserrat Rodó formen part del Comitè Científic.

L’edició d’enguany del Congrés arriba amb la voluntat de fomentar les vocacions científiques entre les noies, posar en valor les aportacions de dones que treballen en diferents disciplines i integrar la perspectiva de gènere en totes les esferes de l’àmbit acadèmic i educatiu.

 

 

El fil conductor és “La dona i l’espai”, entenent el terme espai des de les seves múltiples accepcions. En la primera jornada, s’analitzarà la relació entre dona i espai des dels tres àmbits en què s’estructura el congrés: ciència i tecnologia, salut i comunicació. La segona jornada acollirà el WSCITECH Jove, adreçat a l’alumnat de secundària i enfocat a motivar-lo en les professions STEAM i a treballar continguts de perspectiva de gènere. I tot plegat per a aconseguir una societat més justa i igualitària on les dones ocupin l’espai que els correspon.

El congrés s’adreça a totes aquelles persones que tinguin interès en conèixer i analitzar la bretxa de gènere en els camps de la ciència i la tecnologia. Us adjuntem el programa detallat:

PROGRAMA DEL CONGRÉS DONES, CIÈNCIA I TECNOLOGIA

A les taules rodones “Àmbit Dones i Salut”, l’EUIT hi te una participació destacada amb les intervencions de la Laura Prada Lopez parlant de “Partos autogestionados” (dia 2 a les 11.15h) i de la Dra. Montserrat Rodó sobre “La implementació de la PIG a l’assignatura Cures infermeres en el procés d’envellir” (dia 2 a les 15.30h).

El III Congrés Dones, Ciència i Tecnologia – WSCITECH23 està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa, a través de les regidories de Polítiques de Gènere i Universitats, i en col·laboració amb l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacials i Audiovisuals de Terrassa (ESEIAAT-UPC), la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat (CUS), la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT-UPC), l’Euncet Bussines School (EUNCET) i l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT).

L’assistència és gratuïta però cal fer la inscripció prèvia en aquest formulari abans del 24 de febrer del 2023.

No us ho perdeu!