15 febr. 2023

La Dra. Silvia Poveda participa en un estudi sobre les experiències de professionals a les UCI’s durant la pandèmia

/
Posted By
/
Comments0

Infermeres i metges de les UCI van experimentar dilemes i angoixa moral en no poder tenir cura dels pacients com creien convenient durant la pandèmia de la COVID-19, segons conclou un estudi en el que ha participat la Dra. Silvia Poveda, docent del grau en Infermeria de l’EUIT.

L’objectiu de estudi era explorar les fonts del conflicte ètic i la presa de decisions de les professionals. Per fer-ho, entre desembre de 2020 i maig de 2021, es van realitzar 38 entrevistes en profunditat a infermeres i metges de cures intensives d’hospitals d’Espanya i Itàlia.

De l’anàlisi de les experiències recollides se n’extreuen dos temes principals com a fonts de conflicte ètic: l’aproximació al final de la vida en circumstàncies excepcionals i la manca de recursos d’humanització i cura.

L’estudi recomana una major educació i formació sobre la prestació de cures al final de la vida, una comunicació més afectiva i models bioètics per a la presa de decisions en situacions d’incertesa com les viscudes durant la pandèmia.

L’article sencer està publicat al Journal of Clinical Nursing: https://lnkd.in/eAFJsXAb