14 juny 2023

Visita del professor de Palestina, el Dr. Akram Abusalah a l’EUIT

/
Posted By
/
Comments0

L’EUIT ha acollit la visita del professor Dr. Akram Abusalah dins el marc del programa Erasmus Teaching. El Dr. Akram Abusalah, vicedegà d’Afers Acadèmics del Col·legi d’Infermeria de Palestina i professor de la Islamic University of Gaza Strip, està doctorat en Infermeria, és expert en les cures infermeres del pacient crític, en materno-infantil i en recerca. Ha escrit diferents llibres en les que desenvolupa la seva expertesa i ha publicat nombrosos articles a nivell internacional.

El Dr. Akran Abusalah ha estat una setmana compartint coneixements i experiència amb els i les professionals de l’escola.

El dia de l’arribada, el dilluns 5, el Dr. Akram Abusalah va rebre la benvinguda per part de la directora de l’EUIT, la Dra. Montse Comellas, la coordinadora del Grau en Infermeria, la Dra. Guadalupe Sánchez-Rueda, la Dra. Ester Peñataro, coordinadora d’intercanvis de l’EUIT i la Dra. Helena Roig com a representant de l’equip de coordinació d’Infermeria. Aquest dia el professor també va conèixer l’equip d’infermeria i va fer una visita institucional per l’EUIT.

 

En la segona jornada, el Dr. Akram Abusalah va realitzar una presentació molt interessant sobre la Infermeria a Palestina i el sistema sanitari palestí, exposant els principals indicadors de salut a Palestina i els reptes que afronta el sistema sanitari, així com els serveis i proveïdors d’atenció sanitària. A nivell de recerca, va compartir amb l’equip d’infermeria les seves línies d’investigació. Per altra banda, la Dra. Núria Codern va presentar el grup de recerca OCCARE i les seves línies de recerca. I per aconseguir una màxima integració, el Dr. Akram Abusalah ha assistit a una de les reunions del grup OCCARE.

 

 

En el tercer dia de la seva estada, el Dr. Akram Abusalah, acompanyat per la coordinadora de Pràcticums, MªJosé Jiménez, va visitar un dels centres de pràctiques de l’EUIT: l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Va estar acompanyat pel Sr. Miguel Ángel Molina, director d’Infermeria del centre i per la Sra. Anna Bertrán, responsable de docència en Infermeria, així com per les coordinadores de l’àmbit materno-infantil. L’hospitalitat i el tracte ofert per part de l’equip del centre hospitalari van ser excel·lents.

 

 

Durant el matí del dijous dia 8, el Dr. Akram Abusalah juntament amb la professora de l’EUIT, la Sra. Ana Sánchez, professora experta en l’àmbit materno-infantil, van liderar una sessió sobre la maternitat. El Dr. Akram Abusalah va desenvolupar com és la maternitat a Palestina i els aspectes culturals vinculats a aquesta, així com el rol de la llevadora a Palestina i les seves funcions. Per altra banda, la professora Ana Sánchez va exposar el rol de la llevadora a Catalunya, fent emergir la perspectiva de gènere.

 


Va ser una sessió molt interessant en la que es van compartir els plans d’estudi i es van arribar a definir sinèrgies a tenir en compte per a futures relacions internacionals a nivell docent i de recerca.

A la tarda, la coordinadora de Simulació de l’EUIT, la Dra. Ester Peñataro, va convidar al Dr. Akram Abusalah a assistir a un curs sobre Simulació Clínica que imparteix amb la professora Sandra Monné a ESILAB. Va ser una oportunitat per visitar i ensenyar els espais de simulació d’alta fidelitat de l’EUIT, exposar la simulació que es porta a terme a l’EUIT i a la Universitat de Palestina i fer una comparativa.

Ha sigut una estada molt profitosa tant pel Dr. Akram Abusalah com per l’EUIT g
ràcies a la implicació de tots els professionals de l’escola que hi han col·laborat d’una manera o altra.