14 maig 2024

El SOD-EO, validat per usar-se en població que ha patit un ictus

/
Posted By
/
Comments0

El SOD-EO, l’eina que avalua el nivell de participació de la persona, la satisfacció amb la seva ocupació i el nivell d’equilibri ocupacional, ja està validat per usar-se en població que ha patit un ictus.

La validació d’aquesta eina, que inicialment es va validar en població amb patologia mental, s’ha dut a terme amb 140 participants diagnosticats d’ictus. El SOD-EO mostra bones propietats psicomètriques amb aquesta avaluació, el que permet ampliar les eines que permeten avaluar la satisfacció amb l’ocupació i l’equilibri ocupacional d’aquest col·lectiu facilitant-ne la seva intervenció i la realització de recerca sobre el tema.

La Dra. Laura Vidaña, docent del grau en Teràpia Ocupacional de l’EUIT, ha participat en la publicació ‘Psychometric Properties of the Spanish Version of the Satisfaction With Daily Occupations and Occupational Balance in Spanish Stroke Survivors’ que recull el procés de validació juntament amb la Dra. Cristina de Diego-Alonso, el Dr. Pablo Bellosta-López, la Dra. Jenny Hultqvist, i la Dra. Mona Eklund. L’article s’ha publicat a l’American Journal of Occupational Therapy i ja es pot consultar al catàleg de la Biblioteca.