4 juny 2024

Reconeixement del COTOC a les terapeutes ocupacionals de l’EUIT

/
Posted By
/
Comments0

Dins el marc del brindis per la Teràpia Ocupacional, celebrat el passat 2 de juny a la Fundació Bofill de Barcelona, el Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC) va atorgar diversos reconeixements i premis importants a membres de l’equip de Teràpia Ocupacional de l’EUIT.

Primerament, el Projecte UCITO va ser guardonat amb la beca Endavant TO, la beca de recerca del COTOC. Es tracta d’un projecte d’investigació sobre els beneficis de la Teràpia Ocupacional en persones ingressades a la UCI, liderat per la Dra. Jèssica Garrido amb la col·laboració de la Dra. Laura Vidaña, totes dues docents de l’EUIT i investigadores del grup OCCARE, i de les terapeutes ocupacionals de l’Hospital de Bellvitge, Maria Miñana i Irene Beltrá.

El projecte UCITO

Les persones que per causes de salut passen un període de temps a la unitat de cures intensives (UCI), pateixen una afectació en múltiples àrees, així com una deprivació sensorial i ocupacional important. Un dels desafiaments principals de la professió és acompanyar les persones ingressades a l’UCI tot humanitzant les cures i l’entorn des de la Teràpia Ocupacional.

El projecte UCITO, que es desenvoluparà a l’UCI de l’Hospital de Bellvitge, té com a objectiu avaluar l’efectivitat d’una intervenció primerenca de Teràpia Ocupacional mitjançant un programa multicomponent que inclou l’estimulació multisensorial. Aquesta intervenció busca millorar l’estat funcional i la qualitat de vida de les persones ingressades en aquesta unitat.

El projecte té com a finalitat humanitzar les cures a l’UCI des d’una perspectiva holística de la Teràpia Ocupacional, incorporant elements quotidians i significatius en les intervencions i en l’entorn durant l’estada a la unitat. Per altra banda, es pretén elaborar un protocol amb les intervencions que es demostrin eficaces i segures per a aquestes persones.

Les docents i investigadores de l’EUIT premiades es mostren molt il·lusionades per iniciar aquest projecte innovador que, sens dubte, contribuirà significativament a la millora de la qualitat de vida i al benestar d’aquestes persones.

Reconeixements a l’equip de Teràpia Ocupacional de l’EUIT

En l’acte, també van rebre un reconeixement per part del COTOC les terapeutes ocupacionals doctorades, entre elles les docents de l’EUIT la Dra. Jèssica Garrido, la Dra. Elisabet Capdevila, la Dra. Maria Kapanadze, la Dra. Jennifer Grau, la Dra. Cristina Rodríguez, la Dra. Inda Zango i la Dra. Loreto Gonzalez.

I el COTOC també va homenatjar la Dra. Carmen Moratinos, docent de l’EUIT, per tota una carrera dedicada a la Teràpia Ocupacional juntament amb les antigues professores de l’EUIT Betsabé Méndez i Maria del Carmen Álvarez. I es va retre un reconeixement honorífic a Betsabé Méndez, impulsora de la Teràpia Ocupacional a Catalunya i de la formació universitària, figura clau en la implementació dels estudis de grau.

Enhorabona a totes!