23 nov. 2020

Parlem amb @constants_i_vitals, l’alumna de 2n d’Infermeria que triomfa a les xarxes ajudant a estudiar

 

La Marta Ojeda és una estudiant de 2n d’Infermeria a l’EUIT, que darrerament, amb el seu Instagram secundari (@constants_i_vitals), està triomfant entre els i les estudiants, ja que és on publica tot d’esquemes i apunts fàcils d’entendre amb un alt contingut visual que serveixen d’ajuda als seus companys a l’hora d’estudiar.

Actualment ja compta amb més de dos mil seguidors, i nosaltres, com a Escola estem molt orgulloses de tenir-la com a alumne, ja que fa fàcil allò que per molts i moltes potser no ho és, i és per això que li hem fet una petita entrevista que us deixem a continuació.

Que et va dur a crear aquest Instagram i a compartir els teus apunts amb la resta?

Just en començar la carrera d’Infermeria, vaig pensar que havia de canviar la manera d’estudiar. Mai m’havia servit el típic mètode de “llegeix i llegeix fins que te’n recordis”. Necessitava entendre-ho, i per fer-ho, havia de fer-ho a la meva manera. Així que al primer semestre de 1r d’Infermeria, em vaig comprar una pissarra petiteta blanca i uns quants retoladors.

Els esquemes que em feia eren realment útils per a mi i també per al meu grup d’amics que van a classe amb mi, així que els hi feia fotos i els hi enviava. Em van animar molt per a que ho fes de manera més “professional”, i vaig decidir que si aprovava totes les assignatures d’aquell semestre, em compraria un Ipad on poder fer-los. Així va ser!

Em va ajudar tant, que em sap greu que gent com jo cregui que no te la capacitat de poder fer-ho. Tots els camins porten a Roma, NO cal seguir el camí que una majoria han seguit.

 

Per què el nom de “constants i vitals”?

Perquè és la base. Des dels divuit anys he treballat a diferents hospitals: he estat tres anys treballant com a auxiliar d’infermeria, i actualment, des de fa dos anys treballo com a tècnica de radiologia, però sempre, la base per a saber la situació del pacient per a mi, era fixar-me en les constants vitals, donant-me una mínima seguretat que el meu pacient, en aquell instant, estava estable.

Estabilitat, per a mi, equival a tranquil·litat, i és així com millor es treballa i més s’aprèn.

 

A nosaltres ens encanta el que fas, però sabem que comporta molta feina. Ja tens temps a compaginar-t’ho tot?

Em costa molt compaginar-m’ho. Com ja he dit, a part d’estudiar la carrera, també treballo, i els moments que tinc lliures els aprofito per dibuixar, a la vegada que aprenc.

 

Els teus dissenys estan molt elaborats, els fas primer a mà o directament en format digital?

No, normalment els faig directament a l’Ipad, però els puc retocar tant com vull o tant com sigui necessari.

                        

 

Per últim, tot i que encara et quedin dos anys per acabar el grau, què els hi diries als teus companys o futurs estudiants d’Infermeria?

Que no s’atabalin, cada estudiant té un punt feble, i un de “favorit”. Que busquin el mètode d’estudi que els faci gaudir de veritat la infermeria, ja que quan entens les coses, són molt més fàcils de recordar que quan les memoritzes sense lògica. A més, entenent-ho, encara et sorgeixen més dubtes profunds que et donaran respostes i adquiriràs molts més aprenentatges.

 

Moltes gràcies pel teu temps i per la feina que fas, et seguirem seguint d’aprop per les xarxes socials!