24 oct. 2023

Acte de presentació del Grup de recerca en salut OCCARE

/
Posted By
/
Comments0

El passat dijous 19 d’octubre va tenir lloc a l’Auditori del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) a la ciutat de Terrassa, la presentació del Grup de recerca en salut OCCARE, acreditat recentment com a grup de recerca emergent per l’AGAUR de la Generalitat de Catalunya, i format per investigadors i investigadores de l’EUIT – Escola d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa.

L’acte, que va reunir un centenar de persones, va estar presidit pel Sr. Josep Forn, regidor d’Economia Social, Innovació, Universitats i Transferència de Coneixement i Turisme; la Dra. Assumpció Malgosa, vicerectora de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Dra. Montserrat Comellas, directora de l’EUIT, i la Dra. Jennifer Grau, coordinadora del Grup OCCARE, comptant també amb l’assistència de representants de l’Ajuntament de Terrassa, universitats, col·legis oficials i centres sanitaris, així com altres entitats i professionals experts vinculats al món de la recerca i la innovació en salut.

 

 

Durant l’acte es va presentar el Grup de Recerca en Diagnòstics i Intervencions Complexes en Salut des de l’Ocupació i la Cura, que té com a objectiu millorar i transformar la salut i el benestar social, donant a conèixer els principals  projectes de la mà dels nostres investigadors i investigadores.

La missió del grup OCCARE és generar i transferir coneixement per influenciar i transformar la salut i el benestar de la societat. El grup pretén millorar la pràctica basada en l’evidència, influenciar i donar  suport a les polítiques públiques de salut i socials i contribuir a una societat més informada sobre els processos de salut.

Des d’un enfocament complex i una perspectiva crítica, el grup de recerca se centra en tres temàtiques:

i) L’estudi dels processos de salut i malaltia i el seu impacte en la persona, grups i comunitats.
ii) El desenvolupament i la validació de noves intervencions conductuals per a poblacions clíniques.
iii) El desenvolupament i la millora de les competències i el benestar dels estudiants i professionals
de la salut com a agents de canvi per a transformar la salut de la societat.

En els últims anys el grup ha publicat més de 76 articles científics i 22 llibres, i ha dirigit 310 treballs de fi de grau i 62 de màster. Actualment, s’estan dirigint 6 tesis i duent a terme més de 70 col·laboracions amb altres grup de recerca i institucions.