20 nov. 2023

Participació de l’EUIT a la 28a Setmana de la Ciència

/
Posted By
/
Comments0

Una taula rodona, un taller i una conferència son les tres activitats organitzades des de l’EUIT, juntament amb del grup de recerca OCCARE, que es van dur a terme dins la 28a Setmana de la Ciència. Totes tres van tenir una molt bona acollida i van servir per apropar la ciència, la docència i la recerca que es fa des de l’escola a la ciutadania.

La primera activitat va ser la taula rodona del divendres dia 10 de novembre sobre “El repte de viure amb una malaltia minoritària” a càrrec de Núria Codern, professora i investigadora del grau en Infermeria de l’EUIT i membre del grup de recerca OCCARE; Iolanda Arbiol Rodríguez, de la  Plataforma Malalties Minoritàries, i Pilar Duque, presidenta de l’associació La capa del Superheroi.

En l’acte es va presentar un estudi de l’any 2023 sobre les necessitats de les persones afectades de malalties minoritàries a més d’explicar, més enllà dels efectes sanitaris, què és viure amb una malaltia minoritària, com és el procés de diagnòstic, quins serveis necessiten les persones afectades i quines implicacions tenen aquestes malalties en l’àmbit escolar i laboral.

 

 

El taller de “Primers auxilis exprés: actuacions bàsiques en situació d’urgència i emergència” va ser la segona proposta de l’EUIT i va tenir lloc el dilluns 13 de novembre a les instal·lacions de l’ESILAB. El taller, impartit per Encarna Calmaestra, Raül Vernet, Sandra Monné i Ester Peñataro, docents del grau en Infermeria de l’EUIT i alguns d’ells membres del grup de recerca OCCARE, va servir per mostrar les accions que es realitzen en una situació d’urgència vital i els participants van poder aprendre, a través de la pràctica, com actuar en cas d’emergència i com dur a terme una reanimació cardiopulmonar bàsica.

 

 

I la conferència “Fer la paella dels diumenges, quedar amb les amigues o ballar ens pot fer feliços?” a carrec de Laura Vidaña, professora del grau en Teràpia Ocupacional de l’EUIT i membre del grup de recerca OCCARE, va ser la darrera de les propostes i va tenir lloc el divendres 17 de novembre. En la seva exposició, Laura Vidaña va compartir amb el públic les claus per una vida feliç i saludable a través de la participació en activitats.