11 abr. 2024

Testeig de l’aplicació OcupApp en persones amb ansietat i/o depressió lleu o moderada

/
Posted By
/
Comments0

Testejar l’efectivitat de l’aplicació mòbil OcupApp en persones adultes amb depressió i/o ansietat baixa o moderada és l’objectiu del protocol que es detalla a l’article “Effectiveness of an occupational self-analysis intervention through a mobile application (OcupApp) in people with anxiety or depression: a randomised controlled trial protocol” en el que ha participat la professora del grau en Teràpia Ocupacional de l’EUIT, la Dra. Laura Vidaña i que s’ha publicat a la revista “Disability and Rehabilitation: Assistive technology”.

OcupApp és una aplicació mòbil dissenyada per millorar la salut i el benestar a través de la participació en activitats significatives. L’objectiu principal d’aquest protocol de testeig és entendre l’efectivitat de l’ús d’OcupApp per generar una autoanàlisi personal sobre activitats significatives en una població de persones adultes d’entre 50 i 70 anys amb depressió/ansietat baixa o moderada.

Per testejar-la, es realitzarà un estudi aleatori que compararà els efectes de l’ús de l’aplicació OcupApp amb una intervenció de control sobre la qualitat de vida relacionada amb la salut, la salut mental, la freqüència de participació en activitats significatives i l’equilibri ocupacional percebut.

Aquest és el primer estudi que utilitza l’autoanàlisi ocupacional en mHealth per millorar l’equilibri laboral, la salut mental, la freqüència de participació en activitats significatives i la qualitat de vida relacionada amb la salut. L’aplicació s’ha creat conjuntament amb una població que té característiques similars a les dels usuaris objectiu, i s’ha provat tant en la pròpia intervenció com en la presentació, per la qual cosa s’espera que sigui efectiva.

L’article el podeu trobar al catàleg de la biblioteca de l’EUIT.